Fjolårsvinnaren som siktar på sommar och hösten

Fiftyfour var kullens kung bland tvååringarna i fjol och vann bland annat Svensk Uppfödningslöpning och ett Breeders Crown-lopp. Nu laddas han för årsdebut i nästa månad.
– Jag tror att han kommer få en väldigt fin säsong, säger Tomas Malmqvist.


Avelshingsten Fourth Dimension har visat sig väldigt lyckosam och hans hittills vinstrikaste häst är Tomas Malmqvist-tränade treåringen Fiftyfour

Hästen var tidigt startklar och segrade i det allra första tvååringsloppet som kördes under 2022. På sex starter blev det fem segrar och en tredjeplats. Totalt sprang han in över 2,3 miljoner kronor innan säsongen var till ända i december. 

Hur har hans vinter varit?

– Den har varit bra. Han kom väldigt fint ur hela tävlandet förra året och sen har vi tagit god tid på oss. Både med vila och uppträning, jag är nöjd med allting, säger tränaren Tomas Malmqvist.

Nu laddar Fiftyfour för sin treåringssäsong där det första stora målet är Långa E3. Han är även anmäld till Breeders Crown, Breeders Course och Svenskt Travkriterium.

–  Han tränar för fullt för dagen men går mest backe och sandträning. Han beräknas starta i slutet på maj. Sen är det E3 i juni och förhoppningsvis blir det även något Breeders Crown-försök för hans del.

Vad har du för förhoppningar på honom i år?

– Jag har naturligtvis höga förhoppningar. Jag förstår att det kommer dyka upp tuffa motståndare i år men jag har en häst som är bra. Han är kvick ut och lättplacerad. Jag tror att han kommer få en väldigt fin säsong.

Lucas Ericsson, Travronden