Inför BC Gävle: Tvåårsvinnare årsdebuterar i Breeders' Crown

Feel No Pain var en av landets bästa tvååringar under 2022 och sprang in över en miljon kronor. Under torsdagen gör hon årsdebut i Gävle, i årets första Breeders Crown-uttagning.
– Det är klart att man hoppas på att hon ska kvala in till de största loppen under året, säger tränaren Daniel Wäjersten.


Feel No Pain är ett treårigt sto efter succéhingsten Walner och hon visade direkt rätt inställning på tävlingsbanan. Hon gjorde debut redan i augusti som tvååring och hann med sex starter under året. 

Hon vann tre lopp och tjänade över en miljon kronor. De största segrarna kom i ett Breeders Crown-lopp på Bergsåker och i klassiska Svampen på Örebrotravet.

– Hon var jättebra under fjolåret. Hon reste mycket och tävlade på en hög nivå hela tiden. I Svampen fick hon det bästa loppet och var riktigt bra i ordning. Det var en av mina större segrar hittills med 600.000 kronor i förstapris, säger tränaren Daniel Wäjersten.

Stoet gjorde sin senaste start den 19 november. Under skärtorsdagen är det dags för årsdebut i Breeders Crown-försöket för treåriga ston på Gävletravet. Hon startar från spår två bakom bilen över 2.140 meter.

– Hon har gått två banjobb och fått rätt så mycket mängdträning under vintern, och det är klart att man hoppas att hon har blivit starkare. Nu är hon redo att starta men har absolut ingen toppform och hon kommer behöva loppet i kroppen. 

Vilka förväntningar har du på henne under året?

– Det är klart att man hoppas på att hon ska kvala in till de största loppen. Hon har inte så många andra lopp att välja på eftersom att hon har tjänat så mycket pengar. 

Tror du att hon kommer tillhöra kulltoppen under 2023?

– Det återstår att se men om hon bara förbättrar sig lite mot fjolåret så känns det som att hon är där. Hon är ganska hård i psyket som häst men det är styrkan som behöver komma mer och mer. Hon är ganska proffsig i tävlingssammanhang och rätt färdig så sätt. 

Tycker du att hästarna som tävlat som tvååringar har någon fördel av det som treåringar?

– Framför allt under det första halvåret, då skulle jag säga att hästarna som tävlat som tvååringar har en fördel då de har lite mer hårdhet och tävlingsrutin gentemot sina konkurrenter som börjat starta som treåringar.

- Lucas Ericsson, Travronden

Publicerad tisdag 4 april 2023. breederscrown@travsport.se