Inför BC Gävle: Kitty försöker lära sig tävla på svensk vis

Hon kom till Sverige från USA och vann direkt två raka Breeders Crown-lopp. Under torsdagen jagar Kitty Hawk ytterligare en triumf i löpningsserien,
– Mina förhoppningar är att hon ska hävda sig bland de bästa treåriga stona under säsongen, säger Stefan P Pettersson.


Treårige Kitty Hawk har minst sagt en blåblodig härstamning. Hon är efter Fourth Dimension som ännu bara har en kull på tävlingsbanan men som redan lämnat flera spännande talanger. Mamman är Nalda Nof som sprang in över 3,5 miljoner kronor och förutom Kitty Hawk har hon lämnat dubbelmiljonären Hell Bent For Am. 

Kitty Hawk gjorde tre starter i USA innan hon anlände till Sverige och Stefan P Pettersson i slutet av förra sommaren. Hon inledde med att vinna två raka Breeders Crown-lopp på ett imponerande sätt, och det råder ingen tvekan om att tränaren Stefan P Pettersson håller hästen högt.

– Det är en fruktansvärt fin löpare. Det gäller bara att hon lär sig tävla på svenskt sätt och inte rusar utan kan gå i ryggar också. Hon är jättefin att köra men hon ska förstå att det går att ta upp i loppen och gå igen. I USA är det "all in" och sen är de färdiga, här är det mer av och på och det är som att hon inte riktigt får in det i knoppen, säger Stefan P Pettersson.

Stoet har gjort en start under 2023. Det slutade med en tredjeplats i Margaretas tidiga unghästserie efter att hon fått bestämma i ledningen.

– Hon presterade inte riktigt som hon skulle den dagen. Det blev lite hattigt med förberedelserna och vi hade en plan på att köra i rygg på Mattias Djuses häst för att hon ska lära sig att gå i ryggar. Den galopperade i starten och hon fick springa sakta i ledningen i ett varv men det var ändå lite färdigt på upploppet. 

Nu meddelar tränaren att hästen känns mer förberedd och att han tror på en bra prestation i torsdagens lopp där Kitty Hawk startar från spår fem bakom bilen över 2140 meter. 110.000 kronor väntar för vinnaren

– Mina förhoppningar är att hon ska hävda sig bland de bästa treåriga stona under säsongen och hon är säkert långt framme på torsdag om inget konstigt inträffar, säger Stefan P Pettersson.

Lucas Ericsson, Travronden