Fjolårsvinnare: Håller honom jättehögt

Dancer Brodde tjänade över två miljoner kronor som treåring, Nu är fjolårets Breeders Crown-vinnare i gång igen, med nya storsegrar i sikte.
– Jag håller honom jättehögt, säger tränaren Johan Untersteiner.


Dancer Brodde (e. Bold Eagle) vann sju av 13 lopp som treåring och sprang in 2,2 miljoner kronor. Den stora segern kom i Breeders Crown-finalen på Sundbyholmstravet där säsongen avslutades. I år har det hittills blivit en start där han avgick med segern.

– Vintern har varit jättebra. Han fick ett break efter Breeders Crown-förra året och har tränat på under vintern. Vi har haft fina banförhållanden och han har gjort allting rätt. Det blev inget riktigt lopp i årsdebuten men han skötte sig perfekt och jag tror att det finns växlar att dra under säsongen, säger Johan Untersteiner.

Under fredagen startar Dancer Brodde i kvalet till Kungapokalen till Åby. Han fick spår två bakom bilen och tränaren låter optimistisk inför uppgiften.

– Jag tror att han är väldigt bra i ordning. För varje jobb så känns han bara starkare och starkare och jag har bra feeling för en rejäl prestation.

Hur högt håller ni denna hästen?

– Man måste hålla honom jättehögt. Från att ha varit lite stökig från början med flera galopper så är han nästan stabil numera. I början var han väldigt stänkrädd men nu märker jag ingenting alls av det. Nu beter han sig som en äldre häst.

Först väntar som sagt ett försök att kvala in till Kungapokalen, därefter siktas många av de bättre fyraåringarna mot Sprintermästaren, där kommer dock inte Dancer Brodde att vara med.

– Det blev en liten miss som gör att han varken är med i Sprintermästaren eller Europaderbyt, men det gör det enklare att välja hur vi ska matcha honom. Nu kommer Kungapokalen och sen är det Derbyt och Breeders Crown som finns kvar av de riktigt stora loppen.

Publicerad torsdag 20 april 2023. breederscrown@travsport.se