Amerikanare dominerade även på Hagmyren

På Åmål förra gången fick vi två amerikanska vinnare och det fortsatte med en amerikansk dubbel på Hagmyren som dessutom kom att kryddas med en italienska.


Ett soligt Hagmyren gästades över 2.000 personer på Midsommarafton när det bjöds på Breeders’ Crown-försök i Hälsingland. Först ut var Alessandro Gocciadoros toppsto Unica S.L.M. (e. Googoo Gaagaa) som Örjan Kihlström satt upp bakom. Efter en ganska lugn start hamnade Örjan i rygg på ledaren i ett utdraget fält innan han efter ett varv gick ut och övertog ledningen från Lavender som vann i Åmål. Över upploppet gick hon sedan undan med en längd och vann på 1.14,8a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Unica S.L.M. (e. Googoo Gaagaa) – Alessandro Gocciadoro
Lavender (e. Walner) – Reijo Liljendahl
Just For Show (e. Face Time Bourbon) – Fredrik Wallin
Ekas Gazagaza (e. Readly Express) – Svante Ericsson

Bland de treåriga hingstarna fick vi en repris på loppet i Åmål. Reijo Liljendahls amerikan Ronno (e. Walner) hade ett tråkigt utgångsläge med bakspår, men när den stora favoriten Fly Equos Jet galopperade direkt, kunde Ulf Ohlsson köra offensivt med Walner-sonen och satt tidigt i ledningen. Sedan blev det aldrig någon match utan det var spel mot ett mål och segermarginalen blev fyra längder på 1.13,4a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Ronno (e. Walner) – Reijo Liljendahl
Thai Face Time (e. Face Time Bourbon) – Oskar Kylin Blom
Great Dry Wind (e. From Above) – Claes Sjöström
King of Trotter (e. Propulsion) – Oskar Kylin Blom

Det blev ytterligare framgångar för topphingsten Walner. Stall Courant har en riktig flygmaskin i Secret Volo som tränas av Marcus Schön. Hon sprang in fyra miljoner som två- och treåring i Nordamerika och kvalade in till många stora finaler. I de två första starter i Sverige hade hon imponerat, men nu såg hon ut att gå framåt med de två starterna i kroppen. Trots att attackerat i tredjespår med varvet kvar innan hon kom ner utvändigt ledaren på sista bortre långsidan var hon bara starkast och plockade ner Kinglet Bird med en längd över upploppet. Segertiden blev 1.13,a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Secret Volo (e. Walner) – Marcus Schön
Kinglet Bird (e. Nuncio) – Daniel Redén
FriendofthePhantom (e. Muscle Hill) – Conrad Lugauer
Domino Time Trot (e. International Moni) – Reijo Liljendahl

En svenskfödd vinnare fick vi i alla fall under dagen. Maria Törnqvist har bra snurr på stallet och nu fick Kungapokalsfinalisten Macahan (e. Maharajah) ta första årssegern. Carl Johan Jepson gav fyraåringen en perfekt resa i andra ytter och kunde vänta med attacken till 300 meter kvar och sedan kunde han avgöra enkelt på fina tiden 1.12,5a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Macahan (e. Maharajah) – Maria Törnqvist
Enea Font (e. Face Time Bourbon) – Paul J P Hagoort
Not For Sale (e. Readly Express) – Daniel Wäjersten
Caviar From Mine (e. S.J.’s Caviar) – Jörgen Westholm

Publicerad torsdag 27 juni 2024. breederscrown@travsport.se