Lövdal stack ut i Karlstad

Andreas Lövdal har haft en lovande start på sin tränarkarriär med 20 segrar på 52 starter och på Färjestad blev han hundraprocentig när han tog en dubbelseger i Breeders’ Crown-försöken.


I uttagningsloppet för de fyraåriga hingstarna och valackerna hade Andreas Lövdal Express Cash (e. Readly Express) och trots spår sju bakom bilen kunde han snabbt hitta till ledningen. Där fick han bestämma lite som han ville utan att någon utmanade honom, så efter 1.08,7 sista halvvarvet blev segern säker med 1,5 längd på 1.13,8a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Express Cash (e. Readly Express) – Andreas Lövdal
S.G.Dracarys (e. Bold Eagle) – Roger Walmann
Holocombe Zet (e. Daley Lovin) – Daniel Redén
Semifreddo S.F. (e. Al Dente) – Mustapha Sellidj

Bland de treåriga stona presenterade Andreas Lövdal ett nyförvärv. Efter att varit tvåa i Margaretas Tidiga Unghästserie för Bo Westergaard stannade Ballerina Girl (e. Father Patrick) kvar på Solvalla hos Andreas Lövdal. Efter att attackerat från tredje ytter varvet kvar kom det treåriga stoet ner utvändigt om ledaren halvvarvet från mål och efter en snabb avslutning skrevs vinnartiden till 1.15,4a/2.140 meter.

– Hon har gått lugna jobb och inga speciella farter. Jag är väldigt positivt överraskad. Det här trodde jag inte. Det bet i hela vägen och hon var så där skönt flegmatisk. Jag trodde inte att hon skulle vara så bra nu, säger Andreas Lövdal om Ballerina Girl i vinnarcirkeln.

Inkvalade till semifinal:
Ballerina Girl (e. Father Patrick) – Andreas Lövdal
Alina Garde (e. Djali Boko) – Fredrik Wallin
Lavender (e. Walner) – Reijo Liljendahl
Melba Westwood (e. Quite Easy U.S.) – Mattias Djuse

Försöket för de treåriga hingstarna var en händelserik historia i högt tempo. Mikael Fellbrandts Vikens Love Kill (e. Tobin Kronos) togs lugnt ifrån start och backades sist. Trots att det bara var åtta, varav en galopperade bort sig direkt i starten så var det tre olika ledare i loppet på första varvet. Ut på slutvarvet satt favoriten Romulus Tooma i ledningen och 700 meter från mål hamnade Petter Karlsson utvändigt om ledaren efter att dödenshästen kröp ner i rygg på ledaren. In på upploppet galopperade favoriten och Vikens Love Kill kopplade grepp och kunde vinna behagligt på 1.14,6a/2.140 meter. Vikens Love Kill är hittills kungen i Breeders’ Crown hästar födda 2021 efter att även vunnit två BC-lopp som tvååring.

Inkvalade till semifinal:
Vikens Love Kill (e. Tobin Kronos) – Mikael Fellbrandt
Limoncello Boko (e. Muscle Mass) – André Eklundh
Cordouan (e. Flocki d’Aurcy) – Thomas Dalborg
Pop The Cork (e. Perfect Spirit) – Mattias Djuse

Det skrällde även bland de fyraåriga stona. Favoriterna Secret Volo fick offra mycket för att komma till ledningen efter 600 meter då Flying Drumstrick försökte hålla emot. Väl i ledningen dämpades tempot, men ut på sista bortre långsidan blev det tuff körning. I tredje utvändigt satt då Claes Sjöström och njöt med Madewithlove som kunde vänta till 300 kvar innan hon vreds ut och avgjorde på snabba ben medan de invändiga hästarna tröttnade. Segertiden blev i 1.13,5a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Madewithlove (e. Daley Lovin) – Claes Sjöström
Naomi Bros (e. Face Time Bourbon) – Mikael Melefors
Monrose Wine (e. Nuncio) – Johan Untersteiner
Willa Explosive (e. Explosive Matter) – Johan Untersteiner

Publicerad tisdag 9 april 2024. breederscrown@travsport.se