Inför Boden: Hemmatränaren har laddat ordentligt

I år körs fler försöksomgångar i Breeders Crown än tidigare. Det innebär bland annat att Bodentravet har tilldelats en omgång. Under torsdagskvällen är det dags och hemmatränaren Hanna Olofsson har laddat med fem hästar.


År 2021 kördes sex försöksomgångar i Breeders Crown. Till 2022 utökades antalet till sju stycken och i år körs hela nio omgångar som är utspridda över hela landet. Bland annat på Bodentravet under torsdagskvällen.

– Det är första gången och roligt för alla. Vi har många hästägare som satsar här uppe och det blir en liten kaka för dem som gör det, och det är skönt att slippa resa, säger hemmatränaren Hanna Olofsson.

I försöket för fyraåriga hingstar och valacker tränar Hanna Olofsson fyra av loppets elva hästar. Mest betrodd på förhand blir Last Dying Breath (e. Nuncio) som övertygade stort som treåring och har fortsatt att göra jämna och bra prestationer. På 20 starter har det blivit nio segrar och 14 pallplaceringar.

– Han tappade travet lite i Finland senast och vi har åtgärdat honom efteråt, men annars har det varit bra. Han gör fina lopp hela tiden. Det är en tacksam häst att ha i stallet och jag tycker att det känns bra med honom inför loppet. Jag har inte studerat loppet så noga. Det var lite få anmälda i det loppet och då anmälde jag några fler, som egentligen skulle ut i något annat lopp.

Last Dying Breath startar från spår sex bakom bilen och Hanna Olofsson kör själv. I samma lopp har hon med Hotspot Simoni (e. Raja Mirchi) från spår fyra och Beast (e. S.J.’s Caviar) från bricka 11.

– Beast sprang mest och sov senast, men på sitt kunnande är han minst lika bra som Last Dying Breath. Han är lite lat och tar inte alltid ut sig men jag tror att han kommer göra en riktigt bra prestation på torsdag. Hotspot Simoni är också fin. Han har börjat sköta sig nu men är inte jättesnabb ut och kan vara lite småtrög, men kapacitetsmässigt är han inte så tokig. 

Hanna Olofssons fjärde bidrag i loppet är Oak L.A. (e. Infinitif) från spår nio.

– Han var väldigt seg sist då han var ute i breddlopp. Han har tappat lite form och blev sliten efter att ha varit ute och rest mycket. Han skulle egentligen ut i ett annat lopp men får smyga med och kan förhoppningsvis ta en placering.

Hemmatränarens femte häst i BC-försöken är det treåriga stoet Flight Speed W.F. (e. Hövding Lavec), men här hyser tränaren inga större förhoppningar på förhand.

– Hon var ganska fin näst senast och senast var hon klart sämre. Hon har varit väldigt ojämn, men kan en del. Vi försöker ge henne ett snällt lopp och så får vi se hur långt det räcker.

Lucas Ericsson – Travronden

Publicerad onsdag 13 september 2023. breederscrown@travsport.se