Inför Bollnäs: Bergsåkeramatören hoppas på semifinal

Megan di Quattro har ofta startat mot tufft motstånd och gick länge segerlös. Nu har hon vunnit tre av de sex senaste starterna och under fredagen väntar Breeders Crown i Bollnäs.
– Hon är i jättefin form och jag tror att den håller i sig, säger tränaren Caroline L Örnfeldt.


Megan di Quattro är ett fyraårigt sto efter Orlando Vici som började starta som tvååring. I fjol var hon vid flera tillfällen ute mot kulltoppar och tog fina placeringar. Dock tog det ända till i år innan karriärens första seger kom.

 

Hästen tränas av Caroline L Örnfeldt som har b-licens på Bergsåker. Hon har två hästar på träningslistan varav Megan di Quattro är den ena.

 

– Hon har varit ute i många tuffa lopp och därför har man inte kunnat räkna med att segrarna skulle ha kommit tidigare, då hon mött väldigt tuffa hästar. Om man hade startat på hemmaplan i lättare lopp kanske det hade kommit tidigare, men det har också varit roligt att vara med i dem loppen som vi startat i, säger Caroline L Örnfeldt.

 

– Det är jag och min sambo som tränar de här två hästarna. Vi är två amatörer och det är jättekul att kunna vara med på den här nivån.

 

Efter den långa segertorkan har Megan di Quattro nu fått besöka vinnarcirkeln vid tre tillfällen. På de senaste sex starterna har det blivit tre segrar. Två av dem med tränaren själv i sulkyn. Senast blev det galopp i dam-SM på Solvalla.

 

–  Vi har varit jättenöjda med henne och galoppen senast tar jag på mig. Jag höll inte i tömmarna och hjälpte henne tillräckligt. Annars tror jag att hon varit väldigt långt framme.  Det har varit jättehäftigt och roligt att få vinna två lopp med henne som kusk.

 

– Hon har gjort jättebra lopp och vuxit till sig aktionsmässigt i år. Vi försökte starta henne i vintras men hon går allra bäst barfota. Jag tror att det har bidragit till hennes form under hela sommaren. 

 

Under fredagen ska Megan di Quattro göra ett försök att kvala in till Breeders Crown-semifinalerna. Hon startar från spår tre i försöket för fyraåriga ston i Bollnäs och Lars-Göran Söderberg sitter i sulkyn.

 

– Det ser väldigt tufft ut, men hon är i jättefin form och jag tror att den håller i sig. Skulle hon ta sig till semifinal är det jättekul men vi har inga förväntningar på att hon ska gå ut och vinna, avslutar Caroline L Örnfeldt.

Publicerad torsdag 19 oktober 2023. breederscrown@travsport.se