Inför BC-finalerna: En spännande lördag för Fredrik

Fredrik Persson har varit lyckosam med unghästar tidigare. Nu har Kalmar-tränaren kvalat in en duo till Breeders Crown-finalen för treåriga ston.
– Det är kanonroligt, säger han.


Fredrik Persson hade två hästar till start i semifinalerna för treåriga ston och lyckades kvala in båda. Först ut var Queen of Power (e. Readly Express) som satt sist med 150 meter till mål. men via en rykande avslutning blev hon tvåa och kvalade in till final.

 

– Jag blev hängande från start och fick backa mig sist. Då gav jag i princip upp och körde för pengar. På utsidan hade jag favoriten som Örjan körde, jag fick bra draghjälp och kunde gå ut i rygg på den, och då fick jag hopp om pengar. Men jag trodde inte att vi skulle nå fram till andraplatsen, säger Fredrik Persson.

 

Under debutsäsongen har hästen hunnit med elva starter. Vilket resulterat i fyra segrar och totalt sex pallplaceringar.

 

– Hon har visat kapacitet hela tiden. Hon hade en liten dipp i somras med något skit i kroppen, men under hösten har hon gjort flera bra lopp. 

 

Vad tycker du om uppgiften i finalen?

 

– Det ser väl bra ut. Jag har ju respekt för både Nurmos häst och Ester Degli Dei. De två sticker ut men bakom dem tycker jag att hon kan vara med och kriga lite.

 

Janita Silvio (e. Father Patrick) var spelad till 317 gånger pengarna i sin semifinal. Därför var det också en skräll då hon kom in som fyra och kvalificerade sig till finalen.

 

– Hon hade tur i semifinalen. Det var ju en som hoppade framför henne på upploppet och blev det fritt. Men ibland ska man ju ha det också. I finalen får hon backas ner och hoppas på lite flyt. Om hon får en peng är jag jätteglad.

 

Hästen har under året varit ute i tuffa gäng och blivit penningplacerad nästan varje gång. 

 

– Hon var bland annat tvåa i guldstoet på Axevalla i somras. Hon har gjort allting bra. Det är en liten märr som gör så gott hon kan. Jag är jättenöjd med henne.

 

En spännande lördag väntar för Fredrik Persson. Sedan tidigare har han en finalseger i Breeders Crown på meritlistan, och han skulle gärna uttöka det med en till.

 

– Viola Silas vann Breeders Crown och sen har jag varit tvåa med Chat Chip och trea med Olivia Coger. Det har blivit några fina placeringar där. Det är kanonroligt att ha kvalat in två till final. Det är det vi jobbar för och det är väldigt kul för ägarna också.

Lucas Ericsson - Travronden

Publicerad fredag 17 november 2023. breederscrown@travsport.se