Fjolårsvinnarna: Får vi se treårsdrottningen nästa vecka?

Queen Belina avslutade fjolåret med seger i Breeders Crown. Under 2023 ligger fokus på de senare storloppen, där tränaren hoppas på nya framgångar.
– Förhoppningen är absolut att vara med i de största loppen, säger Jörgen Westholm.


Queen Belina (e. Nuncio) gjorde tävlingsdebut i mitten av maj i fjol, i september vann hon ett uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks och slutade sedan trea i finalen. Den stora revanschen kom i årets sista start då hon vann Breeders Crown-finalen i Eskilstuna. 

Efter den starten har hon tränat på och laddat för en ny säsong.

– Vintern har varit som planerat. Hon fick ta det lite lugnt och har sedan tränat på mer och mer och eventuellt blir det årsdebut i Breeders Crown i Solänget. Det är de senare storloppen som hon främst siktas mot. Stochampionatet och sen Breeders Crown som det sista under säsongen, säger tränaren Jörgen Westholm.

Just nu är står hon med i anmälningslistorna till Solängets Breeders' Crown-tävlingar den 21 maj. på måndag klockan 09.00 går anmälningarna till tävlingarna ut och då vet vi vilka som kommer starta i årets andra deltävling.

– Kan vi ha henne i samma fina skick som i fjol så skulle jag vara väldigt nöjd. Jag kräver inte att hon ska behöva utvecklas utan hoppas att hon ska vara lika bra som i fjol. Hon har redan visat sig väldigt bra och förhoppningen är absolut att vara med i de största loppen.

Queen Belina har ännu inte varit sämre än fyra på sina tolv starter. Hon har tjänat 2.650.000 kronor och det återstår att se om det kan bli ytterligare en Breeders' Crown-triumf under säsongen 2023.

Lucas Ericsson – Travronden

Publicerad onsdag 10 maj 2023. breederscrown@travsport.se