Birdie för Ising

Traditionsenligt kördes det Breeders’ Crown-uttagningar i Rättvik på midsommardagen och det var idel fina insatser den stora publiken bjöds på under tävlingarna.


Dagen inleddes med en enkel spetsseger för Jasmin Isings Ninepoints Birdie. Tillsammans med Björn Goop tog hon en säker spetsseger på 1.14,0a/2.140 meter och det var fjärde segern på sex starter sedan hästen kom till Jasmin Isings träning (bilden).

Inkvalade till semifinal:
Ninepoints Birdie (e. Bold Eagle) – Jasmine Ising
Hot Lane (e. Up and Quick) – Markus B Svedberg
Bonneville W.I. (e. S.J.’s Caviar) – Timo Nurmos
Grab a Bite (e. The Bank) – Joakim Elving

Bland de treåriga stona blev det ordentlig körning första biten och Larah Westwood (e. The Bank) tvingades att öppna under 1.10 första halvvarvet för att försvara ledningen. Efter den öppningen fick körande Magnus A Djuse dämpa tempot. På sista bortre långsidan attackerades det från bakifrån och tempot ökade igen och när Monrose Wine galopperade i segerstriden på upploppet blev segern säker för den Mattias Djuse-tränade treåringen. Segertiden blev 1.14,1a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
Larah Westwood (e. The Bank) – Mattias Djuse
Kapucine d’Inverne (e. Brillantissime) – Marcus Schön
Loke Sancy Diamond (e. Raja Mirchi) – Roger Walmann
Exposed Sox (e. Face Time Bourbon) – Tomas Pettersson

Ännu snabbare från start gick det för de treåriga hingstarna. Micke Sting laddas från start och blev pigg i ledningen och öppnade upp några längder till övriga fältet när första 500 meterna gick på 1.08,1. Det passade perfekt för Stefan P Pettersson-tränade Katzenjammer (e. Fourth Dimension) som satt i tredje utvändigt och kunde smyga fram i andra utvändigt på sista bortre långsidan. Där kunde körande Örjan Kihlström vänta med attacken till upploppet och efter en pigg spurt blev segertiden 1.13,7a/2.140 meter.  

Inkvalade till semifinal:
Katzenjammer (e. Fourth Dimension) – Stefan P Pettersson
Micke Sting (e. Readly Express) – Claes Sjöström
Caviar From Mine (e. S.J.’s Caviar) – Jörgen Westholm
Stens Rubin (e. Readly Express) – Johan Untersteiner

Det blev en tredje spetsseger i det sista uttagningsloppet som var för de fyraåriga hingstar och valackerna. Erik Adielsson fick köra Game Brodde (e. S.J.’s Caviar) åt Johan Untersteiner och det var aldrig något snack. Han tog lätt hand om ledningen och sedan var det aldrig någon som kom i närheten när han med lätthet sprintade undan på upploppet.

Inkvalade till semifinal:
Game Brodde (e. S.J.’s Caviar) – Johan Untersteiner
Edelweiss (e. Panne de Moteur) – Stefan Hofling
Periculum (e. Muscle Hill) – Daniel Redén
It’s Peppertime (e. Muscle Hill) – Katja Melkko

Publicerad söndag 25 juni 2023. breederscrown@travsport.se