Inför Rättvik: Spännande midsommar för Kajsa

Midsommartävlingar på hemmaplan och två hästar i Breeders Crown-försöken. Kajsa Frick har en spännande lördag framför sig.
– Det är en av våra största dagar och det är alltid roligt att få vara med i de här loppen, säger hon.


Midsommartravet i Rättvik är en tradition som sträcker sig över många år. Det körs tävlingar under både torsdag och lördag och på den andra dagen körs flera stora lopp. 

Bland annat avgörs On Track Piratens Midsommarlopp för högsta klassen och fyra Breeders Crown-försök. Hemmaprofilen Kajsa Frick finns med i två av BC-loppen och ser fram emot tävlingsdagen.

– Det är en av våra största dagar och det är alltid roligt att få vara med i de här loppen. Det brukar ofta vara mycket folk på plats, speciellt på lördagen och vi får hoppas att traditionen håller i sig med mycket publik även i år. Det är trav på torsdag och lördag och sedan ställer de i ordning lite aktiviteter på fredagen. En riktig helhelg, säger Kajsa Frick.

För dagen finns drygt 30 hästar i stallet och en av de mest spännande är tveklöst Nuncio-sonen Conrads Tegnell. På fem starter har det blivit tre segrar och en andraplats.

– Om du tittar på honom så ser han inte mycket ut för världen men när han får en sele på sig så vet han vad han ska göra. Det har alltid känts att det funnits något i honom, och det har han bevisat sedan han började tävla. 

På lördag spänns bågen då han går ut i Breeders Crown-försöket för treåriga hingstar och valacker. Han lottades till spår tre bakom bilen och tränaren är förhoppningsfull på förhand.

– Vi fick ett kanonspår och allting ser bra ut på förhand. Han var inte riktigt förberedd till den senaste starten och med den genomköraren ska han vara lite vassare. Det ska bli väldigt spännande och roligt. Han har gjort allting rätt och verkar vara hyggligt startsnabb. Jag hoppas att jag kan få en fin position och det ser ut som ett jämnt lopp där ingen sticker ut ordentligt.

Kajsa Frick har även med ett bidrag i försöket för fyraåriga ston. Det rör sig om Diamond Sid (e. Super Photo Kosmos) som ännu inte segrat på 24 starter. Hon inleder från spår 11 och här är förhoppningarna inte lika höga.

– Hon följde med bra senast och har gått framåt med det loppet, men nu är det stenhårt motstånd och från spår 11 är det bara att hoppas att de andra kör som galningar och att vi kan få med oss pengar hem. Hon är mest för att det är hemmaplan och ett lopp för fyraåriga ston.

Lucas Ericsson, Travronden

Publicerad torsdag 22 juni 2023. breederscrown@travsport.se