Duncan inledde tvååringstävlandet

Årets första Breeders’ Crown-lopp för tvååringar inledde Sundsvall Open Trot-helgen under fredagen med favoritseger då snackhästen Duncan Cowan säkert tog sin andra raka seger i karriären.


På förhand hade Walner-sonen Duncan Cowan en knepig uppgift med bakspår, men han visade upp förnuftighet och kunde köra fram och överta ledningen efter ett drygt halvvarv. Sedan kunde ingen hota honom och han stack undan till lätt seger på 1.16,7a/21.40 meter.

– Redan i kvalet kändes det att han var riktigt fin. Sedan vann han debuten på ett fint sätt och hade vuxit lite till i dag. Han rör sig fantastiskt fint och det var inte max när jag körde till. Han är tidig, men det känns inte som en sådan som bara skvalpar iväg en höst. Han har nog lite kvar till nästa år, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Fadern Walner har bara 21 svenskfödda avkommor i den svenska kullen födda 2021 och de har inlett tvååringenssäsongen på bästa sätt. Förutom Duncan Cowans två segrar så har ytterligare en avkomma startat, Per Nordströms Captiva, som också är obesegrad efter debuten. Walner hade även en vinnare i fjolårets tvååringslopp när Feel No Pain vann motsvarade lopp 2022.

Uppfödare till Duncan Cowan är Ecurie Diocles AB i Sigtuna.

Publicerad lördag 26 augusti 2023. breederscrown@travsport.se