Dansade undan i spets

Under onsdagens tävlingar på Mantorp säkrade fjolårsvinnaren Dancer Brodde en plats i semifinalerna efter en spetsseger i ett lopp som var en indikation på hur det kan gå i Derbyt om några veckor.


Flera av de hetaste derbykandidaterna gjorde upp i försöket för de fyraåriga hingstar och valackerna, men loppet kom att avgöras i starten. Trots spår 8 bakom bilen flög Dancer Brodde (e. Bold Eagle) till ledningen och efter en snabb öppning fick Johan Untersteiner dämpa tempot. Bakom var det flera som försökte utmana, men fjolårsvinnaren gick enkelt ifrån till seger på 1.12,9a/2.140 i ett regnigt Mantorp.

Inkvalade till semifinal:
Dancer Brodde (e. Bold Eagle) – Johan Untersteiner
Friend of Elves (e. Oasis Bi) – Stefan P Pettersson
Bedazzled Sox (e. Brillantissime) – Roger Walmann
Staro Mack Crowe (e. Bold Eagle) – Katja Melkko

Stall Johan Untersteiner tog en dubbelseger bland fyraåringarna då pappa Peter styrde in Mellby Korall (e. Maharajah) till seger i stonas försök. Segerreceptet blev desamma för stallkamraten Dancer Brodde då hon öppnade snabbt till ledningen, men hon fick inte dämpa lika mycket under vägen. Trots snabba 1.12,5 på varvet höll hon undan till slut på 1.13,6a/2.140 meter och Johan kunde se till att stallet fick två semifinalplatser då Mary Ann Lane tog hand om tredjeplatsen.

Inkvalade till semifinal:
Mellby Korall (e. Maharajah) – Johan Untersteiner
Cabaret Artist (e. Propulsion) – Daniel Redén
Mary Ann Lane (e. Orlando Vici) – Johan Untersteiner
Crazy Life (e. Nuncio) – Stefan Melander

Bland treåringarna blev det två ganska intetsägande försök där favoriterna kom till ledningen och fick bestämma under vägen. Bland hingstarna var det Roger Walmanns E3-tvåa S.G.Dracarys (e. Bold Eagle) som infriade favoritskapet. Örjan Kihlström snabbstartade till ledningen och kunde gå undan till slut med ett par längder på 1.14,5a/2.140 meter.

Inkvalade till semifinal:
S.G.Dracarys (e. Bold Eagle) – Roger Walmann
Pure Steel (e. Bird Parker) – Gordon Dahl
Kenobi Mearas (e. Cantab Hall) – Linda Persson
Boscha Diablo (e. Traders) – Johan Untersteiner

Daniel Redén har fått in ett spännande namn i stallet. Finskägda Kinglet Bird (e. Nuncio) var obesegrad fram till E3-finalen där hon var favorit, men tävlade inte på topp den gången. Efter det loppet blev hon kvar i Sverige och gick till Daniel Redén träning och det här var första starten efter regidebuten. Som för de övriga vinnarna denna dag kunde hon enkelt ta sig till ledningen och sedan var det aldrig någon som kunde utmana henne. Segertiden skrevs till 1.15,s/2.140 meter och Nuncio-dottern går en spännande framtid till mötes.

Inkvalade till semifinal:
Kinglet Bird (e. Nuncio) – Daniel Redén
Ni Hao Bros (e. Nuncio) – Jerry Riordan
Nightingale (e. Ready Cash) – Roger Walmann
Graces Bird (e. Bird Parker) – Jörgen Westholm

Publicerad fredag 11 augusti 2023. breederscrown@travsport.se