Rejäl överraskning på hemmaplan

Som vanligt bjöds det på flera starka insatser när Breeders’ Crown avgjordes på Halmstadtravet, men den mest rejäla insatsen stod hemmahästen Edibear för när han skrällde bland de fyraåriga hingstarna och valackerna.


Det var ett stenhårt sällskap som Edibear ställdes emot bland de fyraåriga hingstarna och valackerna, men Stefan Persson visade god tro på hans och Lindas häst. Trots att de hamnade bra till i andra-tredje utvändigt från start så klev Stefan Persson fram utvändigt ledaren efter ett varv. Där fick han gå resten av vägen och sista 50 meterna visade Make It Happen-sonen att han var starkast och avgjorde på 1.13,2a/2.140 meter och ordnade en plats i semifinalerna i höst.

Bland de fyraåriga stona blev det mindre dramatiskt. Favoriten Nova Mahiron (e. Maharajah) flög till spets från start tillsammans med sin tränare Thomas Uhrberg. Trots att de utmanades lite under vägen så var aldrig segern i fara och hon kunde säkert gå undan över upploppet på 1.14,0a/2.140 meter.

Spets var även segerreceptet bland de treåriga hingstarna och valackerna. Stefan P Pettersson har en lovande valack i Joe Dalton (e. Father Patrick) som tog sin tredje seger i femte starten och har redan förutom denna seger även vunnit i Margaretas Tidiga Unghästserie. Körande Magnus Jakobsson satt bara och höll i sig när Joe Dalton joggade till spets och resten av loppet blev odramatiskt och kunde gå ifrån enkelt med ett par längder på 1.14,3a/2.140 meter.

Per Nordström fällde den stora favoriten Eireann bland de treåriga stona när han vann med Sommerbrise. Per körde snällt med Maharajah-dottern och det blev efterhand andra par utvändigt när Eireann kom fram utvändigt om ledaren. 300 meter från mål vreds Sommerbrise ut för attack och kort före linjen kopplade hon grepp på favoriten och kunde avgöra med ett huvud. Segertiden skrevs till 1.14,2a/2.140 meter.

Publicerad måndag 23 maj 2022. breederscrown@travsport.se