Breeders’ inleddes i snöstorm

Örebro bjöd på en ordentlig snöstorm när årets första deltävling i Breeders’ Crown avgjordes på torsdagskvällen. Tyvärr innebar det att flera stjärnor valde att stryka på grund av att banförhållanden inte var lätthanterade.


Det saknades ändå inte stjärnor på Örebrotravet under kvällen. Daniel Redén valde att stryka en av fjolårets Breeders’ Crown-vinnare i Francesco Zet, men visade upp en annan fjolårsvinnare då Glamorous Rain inte hade några problem att vinna försöket för de fyraåriga stona. Örjan Kihlström körde tidigt till ledningen och sedan kunde aldrig någon utmanade henne och det blev en perfekt årsdebut för Muscle Hill-dottern när hon vann på 1.17,4/2.100 meter.

Fjolårets dubbla E3-vinnare Felix Orlando (e. Orlando Vici) hade fått ett lopp i kroppen och var nu segermogen. Per Nordström behövde inte ladda allt vad det gick från start utan visste att han ändå skulle få överta ledningen. Efter en snabb avslutningen på den tunga banan skrevs segertiden till 1.15,6a/2.100 meter.

Roger Walmann har en stark treåringskull på pappret i år och Bedazzeld Sox (e. Brillantissime) är en av topparna. Som för många den här dagen var det spets och slut på den lovande treåringen när han tog femte segern i sjätte starten. Segertiden blev 1.17,2a/2.100 meter.

Den enda lilla överraskningen i de fyra försöken kom bland de treåriga stona då Carbonfiber spurtvann med Magnus A Djuse i sulkyn. Den treåriga Uncle Lasse-dottern tränas av Magnus Djuse, som har inlett säsongen urstark och har radat upp segrar under årets första månader. Segertiden för Carbonfiber blev 1.17.3a/2.100 meter. 

Publicerad torsdag 7 april 2022. breederscrown@travsport.se