Storloppsvinnare klar för semifinalerna

Igår kördes det näst sista försöket i Breeders’ Crown innan semifinalerna på Solvalla och Robert Bergh såg till att säkra en semifinalplats med sin flerfaldige storloppsvinnare


Igår kördes det näst sista försöket i Breeders’ Crown innan semifinalerna på Solvalla och Robert Bergh såg till att säkra en semifinalplats med sin flerfaldige storloppsvinnare.

Robert Berghs USA-födda Fifty Cent Piece (e. Muscle Hill) har haft en stark säsong som innehållit segrar både i Drottningpokalen och Stosprintern. Nu är siktet inställt mot Breeders’ Crown och segern i försöket blev enkel. Bergh tog det lugnt från start och kunde köra till tät efter ett knappt halvvarv och efter hållit tempot uppe under vägen blev segern enkel till slut på 1.13,0a/2.140 meter.

Spets var även melodin i de övriga tre uttagningsloppen. I de båda treåringsloppen var det spets och slut direkt, Daniel Wäjersten tog enkelt hand om ledningen med Impala Am (e. Southwind Frank) bland stona och hade sedan lekstuga på 1.13,2a/2.140 meter. Bland de treåriga hingstar och valacker fick Jörgen Westholms Global Concept (e. Charly du Noyer) sträcka på huvudet över upploppet för att hålla undan för en bra avslutande Borups Victory som gjorde debut i ny regi för Svante Båth. Segertiden skrev till 1.14,0a/2.140 meter.

Tuffaste vägen fram till ledningen fick Amalencius B.B. (e. Amaru Boko) som bland de fyraåriga hingstarna och valackerna forcerades sig till ledningen efter ett knappt varv kört efter att inlett utvändigt om ledaren. Sedan gick den Timo Nurmos-tränade fyraåringen undan med fyra längder över upploppet tillsammans med Per Lennartsson på fina tiden 1.12,2a/2.140 meter.

Publicerad tisdag 21 september 2021. breederscrown@travsport.se