Fina insatser avslutade försöken

Under tisdagskvällen avgjordes de sista Breeders’ Crown-försöken på Färjestadstravet innan semifinalerna den 24 oktober och publiken bjöds på många fina insatser, både bland vinnare och förlorare.


Derbyfinalisten Titan Yoda (e. Ready Cash) var den enda i den sista försökensomgången som kunde bära upp sitt favorittryck då han vann försöket i imponerande stil. Efter en dryg förstasväng körde Ulf Ohlsson till ledningen efter 650 meter och såg till att hålla ett högt tempo i ett regnigt Karlstad. Över upploppet kunde den Jennifer Persson-tränade fyraåingen gå under säkert med en halv längt och vann på fina tiden 1.11,5a/2.140 meter.

Om det bland favoritseger bland de fyraåriga hingstarna och valackerna blev det raka motsatsen bland stona. Conrad Lugauer körde ett perfekt lopp med Breidabliks Kahlua (e. Fram Above) då han tog ledningen och sedan släppte direkt till hårt betrodde Global Brilliance. I sista sväng kom luckan och i en tät slutstrid kunde From Above-dottern strida sig förbi ledaren och hålla undan för bra spurtade favoriten Fifty Cent Piece som gjorde en femstjärnig upphämtning efter galopp. Vinnartiden blev 1.12,2a/2.140 meter.

Försöket för de treåriga hingstarna/valackerna blev lite rumphugget av många galopper. Ingen skugga ska falla på Ulrika Wällstedts Sourire Frö (e. Wishing Stone), som har utvecklats mycket under hösten. Snabbt till ledningen, dämpa och sen sprinta undan med 1.09,3 sista halvvarvet ställde Torbjörn Jansson de andra konkurrenterna schackmatt när segertiden skrevs till 1.13,5a/2.140 meter.

I försöket för de treåriga stona svarade Chatty Kronos (e. Bold Eagle) för en vass avslutning. Johan Untersteiner hamnade i femte utvändigt med Jerry Riordan-tränade treåringen, men blev perfekt framdragen till upploppet och när han vred på bet det bra. Hon kunde säkert spurtade ner en mycket tapper favorit i Isabelle Cash som hade fått ett blytungt lopp i tredjespår fram till dödens, men kämpade hela vägen in i mål som tvåa. Segertiden blev 1.13,2a/2.140 meter.  

Publicerad tisdag 5 oktober 2021. breederscrown@travsport.se