Nytt BC-försök till Nordström

Per Nordström har inlett året bra i Breeders' Crown och efter att vunnit ett försök i Örebro med Islay Mist Sisu följde han upp en ny seger i Halmstad med Felix Orlando. Kvällens häftigaste slutstrid stod dock Globalizer (bilden) som avgjorde efter en rykande slutspurt.


Felix Orlando (e. Orlando Vici) var ensam på banan i de treåriga hingstarna och valackernas avdelning. Snabbt till ledningen och efter att fått bestämma som Per Nordström ville stack han enkelt undan över upploppet efter snabbt slutvarv och vann på fina 1.13,7a/2.140 meter.

 

Svante Båth åkte den långa resan med Lacille Boko (e. Readly Express) från Solvalla till Halmstad och körande Erik Adielsson gav det treåriga stoet en perfekt resa. Snabbt till ledningen och släppte till favoriten Islay Mist Sisu. När luckan kom i sista sväng såg man tidigt var segern skulle gå även om segermarginalen inte blev speciellt stor och de båda hästarna kom i mål på 1.14,2a/2.140 meter.

 

Mika Forss ersatte Robert Bergh bakom Mr Mah Can (e. Maharajah) och han gjorde inga fel. Han fick tidigt köra till spets och efter varvat på 1.17 på en självspringande sommarbana på Halmstadtravet gick det rykande fort sista halvvarvet och segertiden skrevs till 1.14,1a/2.140 meter.

 

Dagens avslutning stod Jerry Riordans Globalizer (e. Bold Eagle) för. Från innerspår hamnade Stefan Persson i fjärde invändigt och det såg länge ut som att hon aldrig skulle få chansen. I sista sväng började Globalizer söka sig ut i banan längst ner i fältet och in på upploppet såg det hopplöst långt fram, men efter en rykande avslutning hann hon fram kort före mål på 1.14,2a/2.140 meter.

Publicerad måndag 17 maj 2021. breederscrown@travsport.se