Fina BC-insatser i midsommar

Årets tredje Breeders’ Crown-uttagningarna kördes traditionsenligt på Rättviks midsommardag och som vanligt bjöds publiken på imponerande insatser av de fina unghästarna.


Av många starka insatser var det ändå Timo Nurmos Muscle Hill-son Chiru som övertygade mest. Tillsammans med Claes Sjöström fick de göra grovjobbet utvändigt om den stora favoriten Hell Bent For Am. Över upploppet lämnade täthästarna resten av fältet och i de sista stegen kopplade Chiru greppet och vann på toppfina 1.12,0a/2.140 meter.

Det var Claes Sjöström andra seger för dagen i Breeders’ Crown-uttagningarna. Tidigare under dagen hade han vunnit försöket för de treåriga stona med egentränade Breeze (e. Broad Bahn) som också fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Trots den tunga resan kunde hon plocka ner ledaren och vinna på 1.13,9a/2.140 meter.

Det blev även en tredje seger till Solvalla då det skrällde bland de treåriga hingstar och valackerna. Reijo Liljendahls Highway To Hill (e. Muscle Hill) blev perfekt framdragen av stallkamraten Graham Hill I tredjespår under slutvarvet och över upploppet visade han prov på fin speed när han kunde växla ner ledande Dozen Of Oysters på 1.14,3a/2.140 meter.

Den som bröt Solvalla-dominansen var Axevallas David Persson. Hans Global Brilliance (S.J.’s Caviar) visade prov på fin startsnabbhet tillsammans med kusken Ulf Ohlsson och blixtrade till ledningen och var sedan aldrig hotad. Efter en snabb avslutningen kunde hon vinna på 1.13,2a/2.140 meter.

Nästa Breeders’ Crown-uttagningar körs den 2 augusti på Mantorpstravet.

Publicerad onsdag 30 juni 2021. breederscrown@travsport.se