Stjärnor visade upp sig

Mantorp bjöd på fin sport under måndagskvällen då flera nyblivna storloppsvinnare passade på att säkra sig en plats i Breeders’ Crowns semifinaler.


Per Nordström fortsätter att samla på sig Breeders’ Crown-seger i år. Tidigare i år har han vunnit försök med Islay Mist Sisu och Felix Orlando och nu var det dags kanske för stallets största stjärna, Önas Prince (e. Chocolatier) att visade upp sig. Fyraåringen kom med åtta raka segrar, bland annat både Kungapokalen och Sprintermästaren, men det såg länge ut som att det skulle bli långt fram till nionde raka seger. Efter en rykande avslutning från kön, över upploppet gick det 1.05-fart, hann han upp en tapper Elegant Ima och vann på 1.13,0a/2.140 meter.

Magnus Teien Gundersen fick dock snabb revansch då han vann med försöket för de fyraåriga stona med Global Bred To Win (e. Bold Eagle) som svara för en imponerande insats när hon i sin tur tog sjunde raka segern. Den norska Oaksvinnaren från ifjol attackerade från kön med varvet kvar av loppet och i utgången av sista sväng var greppet kopplat och hon kunde gå ifrån till lätt seger på 1.13,6a/2.140 meter.

Bland de treåriga stona visade sig E3-vinnaren Red Lady Express (e. Readly Express) upp sig. Christian Perssons fuxa följde segerreceptet från E3 och snabbstartade till ledningen tillsammans med Björn Goop i sulkyn och sedan var segern aldrig i fara på fina tiden 1.13,9a/2.140 meter.

Samma segerrecept använde sig Martijn de Haan sig av med Without A Doubt (e. Hard Livin). Från innerspår höll den Patricia van der Meer-tränade valacken spets med minsta möjlig marginal in i första sväng, men det var lättare till slut då han gick undan med en dryg längd på 1.14,7a/2.140 meter. 

Publicerad måndag 2 augusti 2021. breederscrown@travsport.se