Tredje försökssegern för Ganga Bae

På tisdagen kördes de sista uttagningsloppen till Breeders’ Crown innan semifinalerna den 25 oktober och Stefan Melanders Ganga Bae tog sin tredje försöksseger för året.


Fjolårsvinnaren Ganga Bae (e. Muscle Hill) trivs verkligen i Breeders’ Crown. Ifjol vann hon försök, semifinal och final (bilden) och i år har hon följt upp med tre försökssegrar och inför semifinalerna känns hon som en av de hetaste segerkandidaterna bland de fyraåriga stona. Tisdagens seger blev dock knapp. Hon fick överta ledningen efter ett halvvarv efter att Jorma Kontio kört på säkerhet från start. Över upploppet blev hon hårt utmanad av en mycket vasst spurtande Ghostintheshell, men mållinjen räddade Ganga Bae.

Spetsseger blev det även i försöket för de fyraåriga hingstarna och valackerna då Derbyvinnaren Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) tog han om ledningen direkt och sedan aldrig var i fara. Efter full kontroll hela vägen vann han lätt på 1.13,6a/2.140 meter, tre tiondelar långsammare än Ganga Bae segertid.

Bland de treåriga hingstarna gick segern till Daniel Redéns Mister Hercules (e. Trixton). Han var en av de stora favoriterna till Kriteriet, men missade finalen efter en fjärdeplats i försöket. Nu var han ute efter revansch för att säkra en plats i semifinalerna och ha chansen att få en stor seger som treåring. Örjan Kihlström laddade från start och han tog sig enkelt till ledningen. I sista sväng ryckte Mister Hercules och kunde säkert hålla undan från Hennessy Am som fick chansen från rygg ledaren. Segertiden skrevs till 1,14,4a/2.140 meter.

Dagens mest imponerade försöksvinnare var kanske Björn Goop med det treåriga stoet Circus (e. Readly Express). Från ett spår långt ut på vingen blev hon hängande i tredjespår innan hon landade utvändigt om ledande favoriten Beauty Kronos efter ett halvvarv. Där blev hon kvar resten av loppet och över upploppet blev det en hård strid sida vid sida mellan de två täthästarna, men Circus kunde avgöra sista biten med ett huvud på 1.14,6a/2.140 och visade prov på fin inställning.  

Publicerad tisdag 6 oktober 2020. breederscrown@travsport.se