Dubbla finalsegrar för Redén

Finalerna höll lika hög klass i Breeders’ Crown när det avgjordes i söndags på Sundbyholmstravet. Daniel Redén blev den stora segerherren då han tog en dubbel tränarseger med duon Mister Hercules och Milady Grace, båda med Örjan Kihlström i sulkyn.


Treårige Mister Hercules (e. Trixton) har varit en snackhäst sedan han kvalade i våras, men framgångarna i de stora treåringsloppen har uteblivit. I Breeders’ Crown fick han äntligen sin efterlängtade storseger när han enkelt försvarade innerspår från början och kunde rycka undan över upploppet.

Segertiden skrevs till 1.12,2a/2.140 meter och förstapriset var 1,6 miljoner kronor då den dubblerades med hjälp av premiechansen.

– När han öppnade så pass bra som han gjorde och när han kändes så fin med barfotabalansen ökade förhoppningarna hos mig. Vi tog hand om ledningen och han kändes verkligen jättefin under vägen, sade Örjan Kihlström till Travronden.

Bland de fyraåriga stona använde Örjan Kihlström en annan taktik. Från bakspår med Milady Grace hamnade han i tredje utvändigt och attackerade på sista bortre långsidan. Efter en stark spurt var Ready Cash-dottern starkast över upploppet. Även hennes segertid skrevs till 1.12,2a/2.140 meter och det blev en dubbelseger för Daniel Redén som tränare då Golden Tricks var tvåa i mål också.

 – Det känns jättebra, så klart. Båda hästarna som vann var verkligen fina. Det var verkligen jätteroligt, fortsatte Örjan Kihlström till Travronden.

Derbyvinnaren Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) fortsatte befäste sin position som kullens kung. Per Lennartsson ersatte avstängde Robert Bergh i sulkyn och gjorde inga misstag. Över upploppet lättade Lennartsson på tömmarna och Hail Mary behövde inte anstränga sig för att vinna på topptiden 1.11,5a/2140 meter.

– Det är en fröjd att köra den här hästen. När bilen släpper så avgör han ju spetsstriden på tre steg. Han har en fantastisk teknik och jag är förstås glad över att få köra honom, sa en nöjd Per Lennartsson.

En klar kulletta finns även bland de treåriga stona. Efter att skrällvunnit Oaks var Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) favorit i Breeders’ Crown och Björn Goop behövde aldrig vara orolig. Från innerspår använde hon samma segertaktik som Mister Hercules och tog hand om ledningen direkt. Sedan höll hon ett ganska bra tempo i ledningen och ingen kunde utmana henne när hon vann på 1,12,6a/2.140 meter.

Publicerad måndag 9 november 2020. breederscrown@travsport.se