Spetssegrar på Midsommar

Tre av de fyra uttagningsloppen under Midsommardagen i Rättvik vanns av spetshästen. Fyraårige Bythebook (bilden) var den enda som inte höll undan från den positionen, Googoo Gaagaa-sonen avgjorde istället från rygg på ledaren.


Örjan Kihlström valde att släppa ledningen med Bythebook då kretsen kring hästen hade Sprintermästaren i tankarna och Tabasco C.D. kunde överta ledningen i tidigt skede. Samtidigt att den stora favoriten Admiral As galopperat bort sig, vilket gjorde att de kom att stå mellan de två hästarna där framme. Örjan Kihlström kunde vänta med attacken in på upploppet och avgjorde säkert efter att avslutat sista varvet i trakterna kring 1.09,5. Segertiden skrevs till 1.12,0a/2.140 meter.

Bland de fyraåriga stona blev det hårt till slut då Alaska Kronos utmanade ledande Anthara Bi över upploppet, men Björn Goops Donato Hanover-dotter svarade fint på ryckhuvan och gick ifrån sista biten och vann på 1.13,5a/2.140 meter.

Bland de treåriga hästarna blev det två spetssegrar. Bland hingstarna vann Petri Salmelas Hector Sisu (e. Zola Boko) efter att tidigt tagit ledningen och fått dämpa. Segern var den andra för året och tidigare var han även tvåa i ett Breeders’ Crown-försök på Färjestad. Segertiden skrevs till 1.13,9a/2.140 meter.

Upplägget blev desamma i stonas avdelning. Oskar Berglund-tränade No Business (e. The Bank) fick också bestämma till 1.15 första varvet. Efter det hade hon inga problem att gå undan i opressad stil på 1,14,9a/2.140 meter.

Nästa Breeders’ Crown-uttagningar körs 5 augusti på Mantorp.

Publicerad måndag 22 juni 2020. breederscrown@travsport.se