Fjolårsvinnaren inledde

Långfredagen innebar startskottet för årets Breeders’ Crown-säsong och publiken i Karlstad bjöds på flera fina vinnare, bland annat en fjolårsvinnare som visade att hon kommer vara med och kämpa i kulltoppen i år också.


Fjolårsvinnaren bland de treåriga stona, Ganga Bae (e. Muscle Hill) har blivit ett år äldre och ser ut att få en minst lika bra säsong som ifjol. Hon fick överta ledningen efter ett halvvarv och sedan kunde hon hålla undan för den finska segermaskinen Mascate Match säkert till slut. Vinnartiden skrevs till fina 1.13,0a/2.140 meter.

Bland de fyraåriga killarna skrällde Joakim Granlund till ordentligt då han vann med Tabasco C.D. (e. Wishing Stone). Han hamnade långt ner i kön att följde med i ryggar på sista bortre långsidan innan han attackerade själv i vida spår i sista sväng. In på upploppet såg det långt ut fram till ledande Arnie Express, men efter en rykande spurt att han fram till seger på mållinjen på 1.12,9a/2.140 meter.

Även bland de treåriga hingstarna blev det stenhårt i mål. Christoffer Eriksson tog hand om ledningen med sin egentränade Forever Melon (e. Infinitif). Han utmanades hårt upploppet ner av loppets favorit Hector Sisu och såg slagen ut, men kunde kontra sista biten och vann på 1.14,4a/2.140 meter.

Bland de treåriga stona har Joakim Elfvings Clockwork inlett säsongen strålande. Zola Boko-dottern hade redan hunnit med att vunnit  Margaretas Tidiga Unghästserie och nu svarade hon för ytterligare en mycket stark insats. Från jumboplats svarade hon för ett tungt slutvarv i spåren och plockade ner ledande Florist enkelt och imponerade stort på 1.15,0a/2.140 meter.

Breeders’ Crown-säsongens nästa stopp är den 18 maj i Halmstad.

Publicerad onsdag 15 april 2020. breederscrown@travsport.se