Jägersro-vinster på Mantorp

Båda de treåriga klasserna i Breeders Crown gick till Jägersro-tränare som åkte norrut för att vinna.


Lutfi Kolgjini har ett riktigt löfte i treårige hingsten Upset Face (e. Joke Face) som tog sin sjätte seger i åttonde starten då han ledde större delen av loppet. Lillebrodern till Mosaique Face vann enkelt på 1.13,7a/2.140 meter och lovar mycket mera.

Ola Samuelsson ville inte vara sämre än sin Jägersrokollega. Carl Johan Jepson satt upp bakom Schweppes (e. Muscle Hill) och efter att suttit i tredje utvändigt och gått med i ryggar fram till upploppet kunde hon avgöra med ett huvud den sista biten på 1.14,2a/2.140 meter. Schweppes är riktigt toppstammad som dotter till trefaldige miljonärskan Swept To Victory som tävlade framgångsrikt i Stoeliten.

Fyraåringenloppen gick till två hästar som i hela karriären tillhört kulltoppen. Finsktränade Staro Miami (S.J.’s Caviar) var ifjol tvåa i Breeders’ Crown-finalen för de treåriga stona bakom Conrads Rödluva och hon jagar revansch i år. Från bakspår kördes hon till ledningen efter ett drygt halvvarv och sedan höll hon ett bra tempo hela vägen och kunde vinna på 1.12,5a/2.140 meter.

Bland de fyraåriga hingstarna gick segern till Cab Lane (e. Muscle Hill) som var en av favoriterna till Kriteriesegern ifjol. Hans enda förlust hittills kom i just det loppet och han ser ut som en av de som ska räknas i de störta fyraåringsloppen i år också. Han blixtrade till ledningen och sedan kunde ingen utmana honom när han vann på 1.12,9a/2.140 meter.

Publicerad söndag 18 augusti 2019. breederscrown@travsport.se