Internationellt i Örebro

När den första försöksomgången av Breeders' Crown avgjordes i Örebro den 11 april fick vi se flera fina internationella vinnare som förgyllde den soliga vårkvällen.


Breeders’ Crown är en internationell unghästserie och det fick vi verkligen bevis på när den första av sex försöksomgångar avgjorde i Örebro på torsdagskvällen. De fyra ålderskategorierna vanns av hästar med fyra olika nationalliter!

Treåringsloppen gick till våra grannländer Norge och Finland då norske Custom Colt (e. Offshore Dream) vann en spännande upploppsstrid med Uppfödningsloppsvinnaren Bythebook för de treåriga hingstarna och valackerna, medan Pekka Korpi visade upp sitt obesegrade finska superlöfte Mascate Match (e. Muscle Mass) som vann stoklassen överlägsen efter en snabb avslutning. Segern var hennes fjärde på fyra försök och den här Muscle Mass-dottern kommer vi får se mera av på tävlingsbanan ju längre säsongen lider.

Bland de ett år äldre hästarna visade fjolårets stovinnare Conrads Rödluva (e. S.J.’s Caviar) upp sig och vann årsdebuten på bästa sätt. Hon kom enkelt till ledningen och därifrån kunde såklart ingen utmana den läckra fuxan. Bland hingstarna tog Stefan Melandertränade Evaluate (e. Andover Hall) för sig ordentligt och tog andra raka segern på svensk mark. Den fyraårige amerikanen ser ut att kunna fira stora framgångar på svensk mark under året.

Vinnare av publiktävlingen och en resa till Nice blev Mats Berntsson som svarade rätt på alla sju frågorna och dessutom gissade rätt på att fadershingsten till vinnaren i lopp 5 skulle vara Muscle Mass. 

Publicerad söndag 28 april 2019. breederscrown@travsport.se