Conrads Rödluva glänste och Selmer I.H. spurtade ner favoriten

Fyra fantastiska finaler med idel topp-prestationer avslutades med det som blev finaldagens höjdpunkt. Här var Who's Who och Perfect Spirit de största snackisarna på förhand.


Finaldagen inleddes med tre favoritsegrar. Den första i 3-åriga ston där Conrads Rödluva hade lekstuga och vann lekande lätt. ´S.J.'s Caviar är fadershingst till "Rödluvan" och även till 2:an i mål Staro Miami.

Global Welcome vann finalen för de 3-åriga h/v och även här är det S.J.'s Caviar som är fadershingst. Erik Adielsson körde och Svante Båth tränar. Global Farm är stolt uppfödare.

I finalen för 4-åriga ston var Mellby Free den mest lysande stjärnan. Hon ledde större delen av loppet och vann enkelt för Björn Goop. Fadershingsten här är Muscle Hill. Uppfödare och ägare är Mellby Gård.

När upploppet nalkades i finalen för 4-åriga hingstar/valacker såg det helt klart ut att Perfect Spirit skulle nå mållinjen först. Men Selmer I.H. lyckades sätta nosen några centimeter före på nytt banrekord 1.11,5. Love You är fadershingst. Uppfödare, ägare och tränare är Ingemar Hultqvist.

Publicerad lördag 17 november 2018. breederscrown@travsport.se