Varmt och gott i Halmstad!

När årets andra Breeders' Crowndag kördes i Halmstad 14/5 var det i 28 graders värme när tävlingarna började. 110 000 kronor i 1:a pris till segraren i de fyra BC-loppen.


Lite tunnare fält i Halmstad men sportsligt var det riktigt hög klass. Vår allt mer svenska Italienare Antonio Carraretto, ägare och uppfödare till Kronos-hästarna, firade fina framgångar denna kväll. Eller vad sägs om Zara Kronos som vann loppet för 3-åriga ston före Zenita Kronos. Zara tränas av Joakim Lövgren. Raja Mirchi är fadershingst. Vinst även för Very Kronos vilket innebar att Kronos uppfödning körde in 275 000 i Breeders' Crownloppen.

ZaraKronos.jpg

Jockelövgren.jpg

En av dagens största favoriter var Global Welcome som heller inte hade några problem att vinna sitt lopp även om Kevin Oscarsson gjorde ett tappert försök med Damien Hanover. Global Welcome är efter S.J.'s Caviar, tränas av Svante Båth och kördes av Erik Adielsson.

 

GlobalWelcomeErikA.jpg

GlobalWelcome.jpg

Lika stor favorit var Very Kronos som lekande lätt vann loppet för 4-åriga h/v. Båth/Adielsson även här. Fadershingst är Ready Cash.

VeryKronos.jpg

ErikAntonio.jpg

Det sista BC-loppet för kvällen var 4-åriga ston som vanns av André Eklundhs fina Rose Mary. Den vackra svettfuxen glänste i ledning från start till mål. Här fick S.J.'s Caviar sin andra segrare för kvällen.

RoseMary.jpg

AndreEkl.jpg

Publikvinnare i Halmstad blev Gunnar Härstedt. Vi säger Grattis!

VinnareHdNice.jpg

Publicerad onsdag 16 maj 2018. breederscrown@travsport.se