48 topphästar i Breeders’ Crown-finalerna!

Breeders’ Crown dukar upp till fyrfaldig finalfest i Eskilstuna på söndag. Fyra finaler med tolv topphästar ska köras. Vid mållinjen vinkar förstapris på minst 800 000 kronor. I varje lopp. En av dem som slåss om pengar och ära, är familjehästen Galactica.


Spår sex bakom bilen över medeldistans. Där har ni Galacticas utgångsläge i Breeders Crown-finalen på söndag. Samma läge har hon haft en gång tidigare, och då vann hon.
- Efter semifinalen, där hon var trea, har vi lite förhoppningar om en bra placering även i finalen. Men en vinst skulle överraska oss enormt säger Galacticas tränare Rolf S Gustafsson (a).
- Vi har stor respekt för alla andra i finalen för treåriga ston, men självklart hoppas vi Galactica ska vara i bra form på söndag. Allt tyder på det – då hon har varit sig själv efter semifinalen på Solvalla.
- Kanske kan vi ha en fördel i att finalen körs på vår hemmabana då vi bara har en mil till Sundbyholm och slipper därmed en långresa funderar Rolf.
I Galacticas final blir säkert Spoil Me, Donatella Center, Princess Face och Cayenne Ovel betrodda och tuffa konkurenter. Men där finns fler, t ex Carisma Mearas som i måndags blev den dyraste hästen i årets auktion för Rikstravet.
I övriga finaler vimlar det av topphästar. Vi gör ett urval och nämner Readly Express, Evin Boko, Buzz Mearas, Owen Face, Volstead, Nuncio och Conlight Ås.
Vilka är dina favoriter på söndag?

Publicerad onsdag 4 november 2015. breederscrown@travsport.se