MIDSOMMAR I RÄTTVIK!

På Midsommardagen kom sommaren på besök till Rättvik. Det gjorde även Breeders' Crown med imponerande segrare.


Att få hänga av sig jackan och tycka att det är lite varmt, är man inte så bortskämd med den här sommaren. Men så blev det i Rättvik. Underbart väder och massor av publik. Hela 5891 personer var på plats för att se riktigt fina lopp.
3-åriga ston vanns av Lady Jo, tränad av Sten O Jansson och körd av Tony Wallin. Lady Jo fick överta ledningen på första långsidan och kunde sen defilera hem segern med många längder. Jocose är fadershingst.
3-åriga h/v gick för andra gången i år till Pacific Broline. Han vann även på Örebro. Björn Goop gick efter ett varv fram utanpå ledaren och kunde sen enkelt kontrollera loppet. Celebrity Secret är far.
Robert Bergh kunde med 4-åriga stoet Centerline ta en lätt seger efter hård press av bl.a. Evasion Boko. Centerline är fallen efter Scarlet Knight, som för övrigt leder hingstligan i BC efter tre körda tävlingsdagar.
Dagens mest imponerande seger fick vi se i loppet för 4-åriga h/v, där Per Lennartssons Cash Gamble var ruggigt bra. Efter en tuff inledning i spåren, sen fram utanpå ledaren och bara sprintade, till synes på lätta fötter, ifrån de övriga på upploppet. Ready Cash är far till Cash Gamble som dessutom passade på att putsa banrekordet, fick tiden 1.11,8.

Tävlingen om en resa till Nice med Breeders' Crown tuffar vidare.
Endast tre inlämnade svar hade alla rätt på frågorna där Jocose var det rätta svaret på den sista frågan. Lady Jo som vann loppet är ju fallen efter just Jocose.
Den lyckliga vinnaren blev till slut Carina Gegerfelt. Vi säger Grattis!

I kalendern noterar vi nu att nästa Breeders' Crown körs på Hagmyren söndagen den 26 juli.
Varmt välkomna!

Publicerad tisdag 16 juni 2015. breederscrown@travsport.se