Auktion av Rikstravets hästar

Breeders' Crowns auktion med Rikstravets hästar går av stapeln den 1 november i MunktellArena i Eskilstuna. Tidpunken för auktionen är flyttad fram till 18.00 på kvällen.


Rikstravets femte säsong har nått mållinjen och i och med detta väljer Svensk Travsport att låta satsningen göra en halvhalt. Det är dags att se över upplägget och fundera på eventuella förädlingar och förändringar. -Intresset för Rikstravet har under det senaste året falnat en aning och det känns som en lämplig tidpunkt att ta en kort paus, säger Markus Myron, kommunikationschef på Svensk Travsport.

Svensk Travsport vill tacka alla som deltagit som delägare genom åren. Det är fantastiskt att se hur många som varit Rikstravet troget under alla fem år. Ett stort tack riktas givetvis även till de tränare som med den äran tränat hästarna och tagit hand om alla delägare.

Alla som deltagit i Rikstravet under åren vet vilket engagemang hästägandet skapar och vilka enorma känslor hästen kan erbjuda oss tvåbenta. Vi minns med värme sagan om Sanity, hästen som fortfarande går från klarhet till klarhet. Och vi som varit på plats under auktionerna minns några riktigt gastkramande budgivningar som resulterat i tårar av både glädje och sorg.
Ambitionen är att Rikstravet återlanseras redan 2015 med ett bra upplägg och fulladdade batterier.

Men, först är det dags för årets auktion. Nitton hästar går under klubban för att förhoppningsvis landa i fortsatt ägande hos några av Rikstravets delägare.
Kom till Eskilstuna den 1 november och avnjut en härlig helg med dubbla V75-dagar och finaler i Breeders' Crown. Fullständigt program för fredagen finns här.

Välkomna!

Publicerad torsdag 17 oktober 2013. breederscrown@travsport.se