Fredagen den 1 november 2013 i samband med att Breeders' Crowns finaler i Eskilstuna, planeras en ny hästauktion. Breeders' Crown bygger ut fredagskvällen till något alldeles extra. Precis som tidigare år startar auktionen sen eftermiddag med att hästarna från Rikstravet 2013 går under klubban men kort därefter börjar premiären av en helt ny auktionsdel som innehåller lovande 2-åriga hästar.


– Jag tycker att en tvååringsauktion är rätt tänkt och det är positivt att det startas en i samband med denna uppskattade helg i Eskilstuna då många potentiella hästägare är på plats. Jag kommer anmäla flera av mina 2-åringar till auktionen, säger tränaren och uppfödaren Lutfi Kolgjini.

Under fredagen blir det som tidigare aktiviteter i MunktellArenan i Eskilstuna men alltså också en utökad finalauktion med både hästar från Rikstravet och lovande unga 2-åriga travare. Lördagen den 2 november är det V75 på Sundbyholm och på söndagen avgörs Breeders' Crown-finalerna med en extra V75-omgång.

– Vi vill att fredagen med auktionen ska bli ett gyllene tillfälle för hästägare, tränare, uppfödare, hingstägare, konsortiebildare och alla andra, att samlas vid dukade bord, äta och dricka gott tillsammans med kunder och samarbetspartners, säger Breeders’ Crowns projektledare Malin Silfverberg.

Hästarna och Auktionen

Auktionen kan ta emot mellan 30-40 hästar (utöver Rikstravets 19 hästar) och 2-åringarna ska minst ha genomfört ett godkänt premielopp. Under fredagen finns 2-åringarna ute på Sundbyholm för besiktning och beskådan. Samtliga 2-åriga hästar ska under dagen delta i uppvisningslopp. Loppen och hästarna kommer att filmas och kan studeras på nätet och även visas för publiken i arenan. All budgivning kommer att ske på plats i MunktellArenan. Det finns en VIP-avdelning där intresserade bokar bord som passar just de egna önskemålen.
Alla med en eller flera fina 2-åringar som går i säljtankar kan anmäla till auktionen. John Bootsman från Boko Stables är en av landets mest framgångsrika uppfödare och ser precis som Lutfi Kolgjini positivt på auktionen.

– Jag tycker auktionen har ett otroligt spännande upplägg och jag hoppas och tror att detta blir en väletablerad auktion. Det kommer absolut gynna alla oss som uppfödare då vi ges ytterligare en valmöjlighet och plats att sälja, och på denna auktion senare i hästens liv, säger John Bootsman.

Auktionsdelen kommer att administreras av Trottex och anmälningsblankett och avtal finns att hämta på ASVTs hemsida asvt.se samt som direktlänk i rutan uppe till höger. Sista anmälningsdag för att anmäla häst till auktionen är den 19 augusti 2013.

För ytterligare information (ej anmälan):
Malin Silfverberg
Projektledare
malin.silfverberg@atg.se
08-799 28 70

Ulf Risinger
ulf.risinger@travsport.se
08-627 22 99

Publicerad söndag 23 juni 2013. breederscrown@travsport.se