Spänningen är olidlig

På fredag inleds Breeders' Crown-helgen i Eskilstuna och då kommer Rikshästarna att säljas på auktion. Men fortfarande vet vi inte vilken häst som kommer att vinna årets tävling. I morgon onsdag får vi svaret!


På fredag startar Breeders' Crown-helgen i Eskilstuna med en fullmatad mässa och på eftermiddagen kommer Rikstravets hästar ska säljas på auktion. I morgon, onsdag är det sista dagen för tävlingen och fortfarande är det ovisst vilket stall som kommer att vinna. Just nu leder Stall Stockholms Maxmara och Anna Forssell med två poäng före Stall Gästriklands Charles Boko och Olle Alsén. I morgon startar den sistnämde hästen på Solvalla i ett lärlingslopp och det krävs seger där för att vinna Rikstravet.
- Just nu har Anna bäst förutsättningar, men jag tror ändå lite på att Charles Boko kan vinna sitt lopp, berättar Rikstravets projektledare Henrik Högström.

maxmara.jpg

Maxmara leder tävlingen med en dag kvar av Rikstravet 2012.

Innan auktionen på fredag kommer segraren att hyllas när alla tränare ska intervjuas om säsongen klockan 15.00.
- Då lämnar vi över championdressen till segrande tränare som får fortsätta att tävla i Rikstravet 2013. Det blir även lite skumpa och firande och vi hoppas att många ägare är på plats, säger Högström.

Klockan 15.30 är det dags för alla 21 hästar att säljas och många tränare är där för att köpa tillbaka sin häst och fortsätta tävla med den i framtiden.
- Intresset för att fortsätta äga hästen efter auktionen är större än någonsin och det är givetvis roligt. Det blir några minst sagt spännande timmar i Munktell Arena och många ägare och tränare kommer att vara väldigt nervösa och spända, hälsar projektledaren Henrik Högström.

Bild: Kan Olle Alsén och Charles Boko vinna Rikstravet 2012? Svaret får vi i morgon onsdag.

Publicerad måndag 29 oktober 2012. breederscrown@travsport.se