Sedström drömmer om seger

Örebrotränaren Johan Sedström har haft ett fint år med sin treåriga Cool Style. Nu vill han avsluta den framgångsrika säsongen med en seger i Breeder's Crown-finalen på lördag.


50-åriga Johan Sedström kan se tillbaka på ett framgångsrikt år för stallet och stjärnhästen är Cool Style som under året kvalat in till dubbla E3-finaler. I onsdags blev hästen trea på Solvalla och det gav hon dessutom en finalplats i helgens Breeder's Crown-final för treåriga hingstar och valacker.
– Det är jättestort för mig och hästen har verkligen varit duktig i år. Jag är jätteglad och tacksam över att ha honom i stallet, berättar tränaren.

Johan driver verksamheten på gården i Askersund tillsammans med döttrarna Anna och Linda. Han är uppvuxen med travhästar och varit proffstränare sedan 1994. En av höjdpunkterna såhär långt i karriären är när Agge The Bomber vann på V75 i Kalmar under fjolåret. Men nu är stallets reklamhäst istället Cool Style som kan presentera sig ordentligt för travpubliken på lördag.
– Han betyder mycket för mig och det är en häst utöver det vanliga. Han har ett riktigt bra löphuvud och bra hjärta och lugnor. Jag tror kanske inte att han vinner, men en fin peng hoppas jag på.

 

Loppet på lördag går som lopp fem och V75-1 och Cool Style fick via sin tredjeplats i semifinalen spår elva på lördag.
– Vi väntar på en riktig fullträff och visst kan den komma på lördag. Med hårt tempo under vägen så kan vi ta många på upploppet.

Vad händer om ni vinner?
– Då får jag tog tänka efter en extra gång innan jag skulle förstå att det var sant. Sedan får vi hitta på något riktigt kul. En seger på lördag skulle vara det största som hänt mig i travlivet, så visst skulle det kännas lite extra, säger Johan Sedström.

Publicerad tisdag 30 oktober 2012. breederscrown@travsport.se