Jag tror hon vinner igen

Umåkers Sören Lennartson upplevde en stor dag på travbanan ifjol när Vincennes segrade i Breeder's Crown för treåriga ston. Nu, ett år senare drömmer han om en favorit i repris.


Toppstoet Vincennes hade inga problem att ta hem fjolårssegern i Breeder's Crown för treåriga ston. Men det var dramatiskt innan loppet då tränare Sören Lennartson inte tyckte att hon var som bäst i semifinalerna på Solvalla veckan innan finalen.

- Så när vi åkte ner mot Eskilstuna kändes det väldigt osäkert och det hade varit många sömnlösa nätter. Men i värmningen innan loppet kände jag att hon var tillbaka igen. Det blev väldigt känslomässigt för mig så jag grät när vi åkte av banan av lättnad att hon kändes så fin igen, säger han.

I år har Vincennes fortsatt att dominera ute på tävlingsbanan och vann sin semifinal på Solvalla i onsdags utan några större problem. Under veckan kommer hon att ladda hemma i stallet i Umeå för att försöka ta hem en ny Breeder´s Crown-seger på lördag.
- I år känns det helt tvärtom jämfört med i fjol. Nu känner jag mig trygg och litar på min häst. Så det har inte blivit några sömnlösa nätter hittills i alla fall, berättar Sören.

 

2900286.jpg

Vincennes kommer att bli hårt betrodd på lördag och i vagnen sitter Bergsåkers Ulf Ohlsson som även fick segerdefilera med hästen i onsdags (bilden).
- Det är jättestort för mig att få vara med i finalerna. Och det skulle vara fantastiskt kul att kunna vinna igen. Jag tror inte att det är så många ston som har vunnit Breeder´s Crown både som tre och fyraåring.

Tror du hon vinner?
- Ja, det tror jag, avslutar en optimistisk Sören Lennartson.

Bild: Sören och Vincennes efter segerloppet i Eskilstuna ifjol. Foto: Kanal 75

 

Publicerad fredag 12 oktober 2012. breederscrown@travsport.se