Bergsåker

26 augusti

Adress
Norrlands Travsällskap
Travbanevägen 5,  857 51 Sundsvall

Leveransadress
Bersåker travbana, Sundsvall

Telefon: 060 - 66 96 00
Fax: 060 - 56 39 31
E-post: info@aby.travsport.se

Hemsida: www.bergsaker.com

Den första tävlingsdagen kördes 1932, och det har sedan dess arrangerats travtävlingar på Bergsåker. Varje år arrangerar vi ca 60 tävlingsdagar och delar ut närmare 50 miljoner kr i prispengar. Travbanan drivs genom Norrlands Travsällskap (länk till NTS-sida, se nedan) och 15 heltidsanställda på kontor och anläggning. Den enskilt största tävlingen är Diös Sundsvall Open Trot som arrangeras i slutet av augusti varje år, och är Norrlands största årligen återkommande idrottsevenemang. 2009 slogs publikrekord då över 25 000 personer besökte tävlingarna under dagarna två.
 
Just nu finns det 29 st professionella travtränare med Bergsåker som hemmabana. De mest framgångsrika är Robert Bergh, Svante Båth och Ulf Ohlsson. Bergsåkers tränarkår fick sitt stora genombrott under 1990-talet, då banans dåvarande gigant Åke Svanstedt slog igenom. Svanstedt blev champion på Bergsåker femton år i följd, före han i början av 2000-talet lämnade Bergsåker för Axevalla. Men framgångarna har fortsatt. Bergsåkers körsvenschampion i dag är Robert Bergh som tog sitt första championat 2008. Tränarchampion de senaste åren har också varit Robert Bergh.
 
Framtiden för Bergsåker ser ljus ut. Förutom fortsatt stora sportsliga framgångar har Svensk Travsport i och med sitt projekt ”framtidens travsport”, tydligt markerat att Bergsåker (hittills som enda bana) skall stärkas.
 
Förutom travtävlingar arrangeras årligen även mässor, utställningar, marknader, och en mångfald av andra evenemang på Bergsåker. Vi arbetar hårt för att visa att ”det är på travet det händer”. Välkommen till Sundsvall och Bergsåker!