Nyheter

En försöksomgång kvar

Det börjar närma sig anmälningar till den sista Breeders’ Crown-omgången som avgörs på Örebro och då ska de sista sex platserna i semifinalen tillsättas. Utöver det kommer det finnas några platser till hästar som kvalat in dubbelt, eller inte kommer till start och dessa tas ut efter startprissumma.

Dubbelt italienskt från Reijo

Solvallatränaren Reijo Liljendahl hade med sig en hästbuss med Breeders’ Crown-hästar upp till Solänget och kunde vända hem med en imponerande dubbelseger då de båda italienskfödda hästarna Admiral As (bilden)och Bank Wise As vann sina uttagningslopp.

Fjolårsvinnare vann försök

Ifjol vann Brother Bill (bilden) och Ganga Bae de båda treåringsfinalerna i Breeders’ Crown på Sundbyholm och nu vann båda varsitt försök i fyraåringsklassen på Mantorp.

Spetssegrar på Midsommar

Tre av de fyra uttagningsloppen under Midsommardagen i Rättvik vanns av spetshästen. Fyraårige Bythebook (bilden) var den enda som inte höll undan från den positionen, Googoo Gaagaa-sonen avgjorde istället från rygg på ledaren.

Imponerande vinnare i Halmstad

Som vanligt bjöds vi på travsport av högsta klass när Breeders’ Crown-försöken avgjordes. Den här gången i Halmstad och treårige Revelation (bilden) imponerade stort när han vann överlägset.

Fjolårsvinnaren inledde

Långfredagen innebar startskottet för årets Breeders’ Crown-säsong och publiken i Karlstad bjöds på flera fina vinnare, bland annat en fjolårsvinnare som visade att hon kommer vara med och kämpa i kulltoppen i år också.

Rödluvan bäst igen

Drottning som treåring. Tillbaka på tronen ett år senare. - Fy sjuttsingen vad skönt. Jag visste att hon skulle vinna, utbrast Daniel Redén sedan Conrads Rödluva avväpnat sina kullsystrar i Breeders’ Crown-finalen.

Power starkast i semifinalen

En av landets största affischhästar efter 14 starter i karriären. Och det är först i de två senaste som publiken på allvar börjat få upp ögonen för den lille hingsten. Kriterievinnaren Power var suverän igen på Solvalla för Robert Bergh. - Det blir ju lätt när han är så här bra - det är fantastiskt alltså, sa Bergh efter uppvisningssegern i Breeders' Crown-semifinalen på söndagen.

Semifinalklart i Breeders’ Crown

På tisdagen kördes de sista fyra uttagningsloppen på Axevalla till Breeders’ Crown-semifinalerna och nu är det klart vilka som har lagt beslag på de åtråvärda platserna.

Hårt om semifinalplatser

Det börjar närma sig anmälningar till den sista Breeders’ Crown-omgången som avgörs på Axevalla och då ska de sista sex platserna i semifinalen tillsättas. Utöver det kommer det finnas några platser till hästar som kvalat in dubbelt, eller inte kommer till start och dessa tas ut efter startprissumma.