Nyheter

Spetssegrar på Midsommar

Tre av de fyra uttagningsloppen under Midsommardagen i Rättvik vanns av spetshästen. Fyraårige Bythebook (bilden) var den enda som inte höll undan från den positionen, Googoo Gaagaa-sonen avgjorde istället från rygg på ledaren.

Imponerande vinnare i Halmstad

Som vanligt bjöds vi på travsport av högsta klass när Breeders’ Crown-försöken avgjordes. Den här gången i Halmstad och treårige Revelation (bilden) imponerade stort när han vann överlägset.

Fjolårsvinnaren inledde

Långfredagen innebar startskottet för årets Breeders’ Crown-säsong och publiken i Karlstad bjöds på flera fina vinnare, bland annat en fjolårsvinnare som visade att hon kommer vara med och kämpa i kulltoppen i år också.

Rödluvan bäst igen

Drottning som treåring. Tillbaka på tronen ett år senare. - Fy sjuttsingen vad skönt. Jag visste att hon skulle vinna, utbrast Daniel Redén sedan Conrads Rödluva avväpnat sina kullsystrar i Breeders’ Crown-finalen.

Power starkast i semifinalen

En av landets största affischhästar efter 14 starter i karriären. Och det är först i de två senaste som publiken på allvar börjat få upp ögonen för den lille hingsten. Kriterievinnaren Power var suverän igen på Solvalla för Robert Bergh. - Det blir ju lätt när han är så här bra - det är fantastiskt alltså, sa Bergh efter uppvisningssegern i Breeders' Crown-semifinalen på söndagen.

Semifinalklart i Breeders’ Crown

På tisdagen kördes de sista fyra uttagningsloppen på Axevalla till Breeders’ Crown-semifinalerna och nu är det klart vilka som har lagt beslag på de åtråvärda platserna.

Hårt om semifinalplatser

Det börjar närma sig anmälningar till den sista Breeders’ Crown-omgången som avgörs på Axevalla och då ska de sista sex platserna i semifinalen tillsättas. Utöver det kommer det finnas några platser till hästar som kvalat in dubbelt, eller inte kommer till start och dessa tas ut efter startprissumma.

Franskt i norr

Årets näst sista uttagningsomgång kördes på Umåker och det blev det blev mycket franska inslag samtidigt som hemmalaget vann två av fyra Breeders’ Crown-lopp.