Nyheter

Skräll i sommarvärmen

I strålande sommarväder bjöd Mantorp på de fjärde deltävlingarna av årets Breeders’ Crown-tävlingar avgjordes. Många glada vinnare var på plats, men gladast var nog Elisabeth Almheden när Oscar Ginman skrällvann med Maharajah-sonen A Fair Day (Foto: Magnus Strömsten).

Hemmaseger vid Siljans strand

Rättvik bjöd på högsommarväder när årets tredje Breeders’ Crown-omgång skulle avgöras. Samma dag avtackades en av banans största hästar genom tiderna och kanske fick vi se efterträdaren vinna ett av BC-försöken.

Rejäl överraskning på hemmaplan

Som vanligt bjöds det på flera starka insatser när Breeders’ Crown avgjordes på Halmstadtravet, men den mest rejäla insatsen stod hemmahästen Edibear för när han skrällde bland de fyraåriga hingstarna och valackerna.

Breeders’ inleddes i snöstorm

Örebro bjöd på en ordentlig snöstorm när årets första deltävling i Breeders’ Crown avgjordes på torsdagskvällen. Tyvärr innebar det att flera stjärnor valde att stryka på grund av att banförhållanden inte var lätthanterade.

Dubbla finaler till Redén

Daniel Redén blev den stora segerherren på Sundbyholmstravet när finalerna av Breeders’ Crown på söndagseftermiddagen när Solvallatränaren tog två segrar och en andraplats i de fyra finalerna.

Från sex till sju uttagningar i Breeders’ Crown 2022

Breeders’ Crown blir allt mer populärt att tävla i och utökas därför ytterligare nästa år. En ny sjunde uttagningsomgång kommer att köras i början av oktober 2022, samma vecka som den sjätte uttagningen. - Den sista uttagningen i oktober lockar alltid väldigt många hästar och vi ser behovet att köra dubbla uttagningsomgångar där, säger Breeders’ Crown-kommitténs nya ordförande Saila Quicklund.

Örjan semifinalernas man

Efter strykningen av Brambling hade Örjan Kihlström elva hästar att köra under semifinalsöndagen och av dessa klarade han att kvala in hela nio till finalerna, varav hela fem var försökssegrar!

Fina insatser avslutade försöken

Under tisdagskvällen avgjordes de sista Breeders’ Crown-försöken på Färjestadstravet innan semifinalerna den 24 oktober och publiken bjöds på många fina insatser, både bland vinnare och förlorare.

Snart sista försöksomgången

På onsdag är det anmälningar till den sista Breeders’ Crown-omgången som avgörs på Färjestad 5 oktober och då ska de sista sex platserna i semifinalen tillsättas. Utöver det kommer det finnas några platser till hästar som kvalat in dubbelt, eller inte kommer till start och dessa tas ut efter startprissumma.