»
«
  •   
  •  

Välkommen till Breeders' Crown!

Kom ihåg att anmäla er avelshingst

Våren och avelssäsongen är här så kom ihåg att anmäla er hingst till årets betäckningssäsong så att hingstens avkommor födda 2021 får vara med i Breeders' Crown. 
Tänk på att avelshingstar som vill vara med under avelssäsongen 2020, avkommor födda 2021, ska vara anmälda innan första betäckningen under årets avelssäsong. Läs mer här!

Bilder från finalerna 2018.
Bilder från finalerna 2017.
Bilder från finalerna 2016.

En försöksomgång kvar

Det börjar närma sig anmälningar till den sista Breeders’ Crown-omgången som avgörs på Örebro och då ska de sista sex platserna i semifinalen tillsättas. Utöver det kommer det finnas några platser till hästar som kvalat in dubbelt, eller inte kommer till start och dessa tas ut efter startprissumma.

Dubbelt italienskt från Reijo

Solvallatränaren Reijo Liljendahl hade med sig en hästbuss med Breeders’ Crown-hästar upp till Solänget och kunde vända hem med en imponerande dubbelseger då de båda italienskfödda hästarna Admiral As (bilden)och Bank Wise As vann sina uttagningslopp.

Fjolårsvinnare vann försök

Ifjol vann Brother Bill (bilden) och Ganga Bae de båda treåringsfinalerna i Breeders’ Crown på Sundbyholm och nu vann båda varsitt försök i fyraåringsklassen på Mantorp.

Deltävlingar

Färjestad 10/4
Halmstad 18/5
Rättvik 20/6
Mantorp 5/8
Solänget 1/9
Örebro 6/10

Semifinaler

Solvalla 25/10

Finaler

Eskilstuna 8/11

2-åringslopp

Bergsåker 28/8
Åby 7/10
Solvalla 14/10
Jägersro 9/11